De magische kracht van vrouwencirkels

D

Wanneer vrouwen elkaar ontmoeten in een cirkel, begint een dynamisch proces van transformatie. Niet alleen voor de vrouwen individueel, maar een hele community beweegt langzaam mee. Elke vrouw eigent haar plek op in de cirkel, en zo eigent ze haar plek op in haar eigen leven.
Het is een intieme ontmoeting, waarbij vrouwen van alle leeftijden in alle eerlijkheid hun ervaringen, gedachten, inspiratie, worstelingen, maar ook creatieve uitspattingen kunnen delen.
Daarmee geeft de cirkel ruimte aan alles wat ons vrouwen bezig houdt. Van ons grootste geluk en blijdschap, die lichtheid en sprankeling teweeg kan brengen,
tot onze diepste ervaringen van verdriet en verlies, waar elke vrouw in elke fase van haar leven weleens mee te maken krijgt.
Van onze zorgen, die ons soms ‘s nachts wakker houden,
tot de creaties die we manifesteren en kleur geven aan ons leven.
De oefening daarbij is alleen te luisteren en met aandacht aanwezig te zijn bij datgene wat is.
Er is geen advies, er hoeft niemand gered te worden, er is geen medelijden en er hoeft niets opgelost te worden.
Een iemand spreekt, en de stilte is het antwoord. De liefdevolle aanwezigheid is hierbij de dragende kracht, waardoor vreugde vermeerdert en pijn verzacht, gedeeld en zelfs geheeld kan worden.
Door verantwoordelijkheid te nemen voor zowel de successen als de pijn in ons leven en deze mee te nemen in de cirkel, nemen we de leiding.
Door stil te staan bij de overwinningen kunnen we onszelf en anderen voeden voor moeilijkere tijden. Door te erkennen dat we gevangen zitten in een situatie, blijft de pijn en het verdriet niet vast zitten, maar kan het een uitweg vinden zodat er weer beweging kan komen.
Zo zijn we onze eigen baas, zo is niemand een slachtoffer.
Zo is iedereen een regisseuse van haar eigen verhaal,
Elke cirkel is een stap vooruit en leidt daarmee een magische weg naar vrouwelijk leiderschap.

Liefs,
Yolanda Marty

About the author

Add comment

By Yonigi